Inspirováno minulostí, stvořeno pro současnost

831

Retro estetika v kombinaci s moderní LED technologií. Takto stručně by se dala popsat kategorie svítidel a světelných zdrojů značky Ledvance navržená jako hold Thomasu Alvu Edisonovi a jeho vynálezu žhaveného zdroje. Edice Vintage 1906 se může pochlubit klasickým vzhledem, který znovu staví do popředí nejkrásnější designový prvek – samotné světlo.

Série svítidel z edice Vintage 1906 kombinuje moderní LED technologii s retro designem odkazujícím na avantgardní styly padesátých, šedesátých a sedmdesátých let. Najdete v ní přes 30 modelů světelných zdrojů v pěti produktových řadách – Globe Glass, Cone Glass, Pipe, Carved Glass, Bubble Glass. Vybírat můžete z nejrůznějších typů, barev i tvarů žárovek.

Základním nosným prvkem této kolekce jsou LED žárovky ve filamentovém provedení s jantarovou barvou skla. Tyto energeticky úsporné žárovky s teplým světlem dokáží v interiéru vytvořit velmi příjemnou a útulnou atmosféru.

Přestože dojem z kolekce Vintage 1906 člověka přenáší zpět do minulosti, LED technologie nám neotřele připomíná, že se nacházíme v současnosti.

„Chtěli jsme vytvořit laskavý produkt plný emocí, jenž by byl potěchou pro oko. Myšlenka zde byla jednoduchá: vdechnout starým historickým stínidlům nový život, vytvořit skutečné skvosty, které upoutají zrak, dokáží zalít místnost něžným, tlumeným světlem a zároveň budou prosty jakýchkoli nepotřebných vlastností,“ říká Jonas Lindemann, projektový manažer kolekce Vintage 1906.

Svítidla z edice Vintage 1906 jsou vhodné k osvětlení veškerých druhů obytných prostor a díky LED technologii nabízí oproti klasickým světelným zdrojům mnoho výhod. Profesionálním uživatelům i domácnostem nabízí neomezené designové možnosti využívající rozmanitosti barev, tvarů, rozměrů a flexibility LED modulů. Nízká spotřeba energie, dlouhá životnost a delší intervaly údržby pak přináší značné ekonomické přínosy. Jednotlivé LED světelné zdroje navíc zaručují maximální spolehlivost i v náročných prostředích.

Všechny produkty najdete na našem eD SHOPu.


Společnost Ledvance

Společnost Ledvance je s téměř 9000 zaměstnanci a zastoupením ve více než 120 zemích jedním z předních světových poskytovatelů osvětlení pro profesionály i koncové uživatele. Svým zákazníkům nabízí širokou škálu LED svítidel, pokročilých LED světelných zdrojů, inteligentních a síťových řešení v sektoru Smart Home a Smart Building i tradiční světlené zdroje.


Více z kolekce Ledvance Vintage 1906