Očima produkťáka: Dostupný SSD disk s kapacitou až 1 TB

966

Značka Kingston patří mezi největší výrobce zařízení pro ukládání dat na světě. Pojďme si představit jejich zajímavou novinku v podobě SSD disku A2000 MVMe PCIe. Protokol NVMe spolu s připojením na desku skrze Slot M.2 (PCIe 3.0) umožnuje maximální využití vysoké rychlosti čtení a zápisu, kterou SSD disky řady A2000 nabízí.

Výrobce uvádí až 3krát vyšší výkon tohoto zařízení oproti připojení skrze klasické rozraní SATA a naše zkušenosti to jen potvrzují.

Využitím M.2 slotu, díky kterému se disk připojuje přímo na desku se navíc zbavíte extra kabeláže, která je nutná u produktu se SATA rozhraním.

A2000 se dodávají v různých kapacitách od 250 GB až po 1 TB. S prostorem pro data tak není problém a u vyšších kapacit lze na disk kromě operačního systému uložit i ostatní data uživatele.

Disky s nejvyšší kapacitou pak dosahují velmi dobrých rychlostí pro zápis i čtení dat, konkrétně 2,2 GB/s pro čtení a 2 GB/s pro zápis. Pro zájemce o ještě vyšší rychlost pak Kingston dodává vyšší řadu SSD s označením KC2000.

Samozřejmostí je podpora hardwarového šifrování disků ve 256 bitech s podporou XTS-AES.

Kingston u tohoto produktu přichází s velmi zajímavou cenou. Disk v kapacitě 1 TB pořídíte už okolo tři tisíce korun. Tím nám padá jedna z bariér, která mohla některé zákazníky odrazovat od výměny SSD za svůj dosavadní pevný disk. Za velmi dostupnou cenu zákazník oproti HDD získá mnohem vyšší rychlost a perfektní odezvu při práci v systému. U uživatelů notebooků pak ještě přibude výhoda vyšší odolnosti disku při cestování,
jelikož SSD je v provedení bez pohyblivých částí.

Část zákazníků při úvahách o upgradu úložiště možná odrazuje nutnost migrace dat ze starého zařízení na nové. Kingston si toho je dobře vědom, a proto k A2000 přidává zdarma licenci programu Acronics True Image HD. Dodávaný software umí klonovat systém počítače a jednoduše přenést data ze starého disku na nový. Pro uživatele to tedy znamená převod dat téměř bez námahy.

Pokud shrneme předchozí řádky, nové SSD disky od Kingstonu přináší dostatek prostoru i rychlosti pro většinu běžných uživatelů PC a notebooků za velmi vstřícné ceny. Momentálně se tak jedná o jednu z nejlepších nabídek na trhu. Toho si jsou evidentně vědomi i kolegové z Lynxu, kteří do svých nových herních sestav montují právě tato SSD.

5 klíčových vlastností podle produkťáka Václava Sedmíka

  • Vysoká kapacita za dostupnou cenu
  • Technologie NVMe PCIe
  • Hardwarové šifrování dat
  • Včetně softwaru pro migraci dat
  • Rychlost čtení až 2,2 GB/s