Na hokejové mistrovství posíláme 12 šampiónů

593

Hokejová událost roku. To je mistrovství světa, které bude letos hostit Švýcarsko. Do země helvétského kříže vypraví v květnu své šampiony i eD. Posádku budou tvořit čtyři zákazníci, čtyři jejich blízcí a čtyři obchodníci.

Tento dvanáctičlenný tým si jedinečnou odměnu s nevšedním zážitkem zasloužil za účast v soutěžní akci, kterou jsme uspořádali v předvánočním období. V ní jsme položili tipovací otázku a čtyři zákazníci, kteří se nejvíce přiblížili správné odpovědi, si tak v květnu se svým obchodníkem a vybraným doprovodem sbalí kufry a odletí do švýcarské Ženevy.

Autorem nejbližšího tipu se stal Ivo Lepiarz, který přiznal, že je to jeho první větší cena v životě. „Číslo jsem se snažil odhadnout selským rozumem. Řekl jsem si dvě hodnoty – minimum a maximum. Pak jsem odhadoval, kolik by za den eD mohlo stihnout vyshipovat, eventuálně kolik faktur by mohlo být,“ přiblížil svou tipovací taktiku. S sebou plánuje vzít svou ženu a přidá se k nim také jeho obchodník Jaroslav Schiller.

Na co se asi nejvíce těší, je atmosféra, která je čeká uvnitř stadionu v Lausanne. Tu celá česká výprava prožije na utkání Čechů se Švédy a Bělorusy. Slovenské osazenstvo samozřejmě navštíví zápasy vlastního národního týmu, a to proti Česku a Německu. A pokud by to našim výhercům bylo málo? Pak mají příležitost zhlédnout i další duely, které se odehrají během jejich třídenního pobytu. Ivo Lepiarz a Jaroslav Schiller se shodují, že hokej mají rádi, doposud si jej však užívali spíše v pozici televizních fanoušků. Na největší hokejovou událost roku však plánují vzít vlajky a možná se i pomalují – jak jinak, než v barvách své země. Fanouškovskou výbavu celé posádky pak eD ještě doplní. Na stadionu je třeba být vidět! Proto každý z členů dostane navíc i dres svého národního týmu.

Autor nejbližšího tipu Ivo Lepiarz (v modrém triku) s obchodníkem Jaroslavem Schillerem při přebírání ceny.

Exkluzivní rozhovor s vítězem a obchodníkem

Podle čeho jste výsledné číslo tipoval? Neptal jste se na rady například svého obchodníka?

IL: Nikdo mi neradil, číslo jsem se snažil odhadnout tak nějak selským rozumem. Řekl jsem si dvě čísla – minimum a maximum a pak se snažil odhadnout. Kolik by za den mohli stihnout vyshipovat eventuálně kolik faktur by mohlo být (podle číselné řady faktury) a podobně. Jardy jsem se vůbec neptal, nebyl důvod fixlovat.

JS: Já nikomu neradil, de facto se mě ani nikdo neptal. Navíc všechny mé tipy jsou vždycky špatné, takže bychom tu dnes možná ani neseděli, kdybych Ivovi poradil.

Nenapadlo vás podívat se na výsledky z loňského roku?

IL: Nad tím jsem ani neuvažoval, eDéčko se od loňského roku opět rozšířilo, takže mi bylo jasné, že ten objem bude daleko vyšší. Snažil jsem se to odhadnout sám.

JS: Ono to ani nemusí být úplně vypovídající, za prvé je jiná situace, za druhé se jednalo o jiný den v týdnu. A počet vyexpedovaných balíků závisí právě především na dni v týdnu. Jiné číslo bude v pondělí, jiné pak v pátek.

Jak jste se dozvěděl o tom, že jste vyhrál? Čekal jste, že se to může podařit?

IL: Vůbec jsem to nečekal, bylo to pro mě velké překvapení.  Byl jsem zrovna v práci, když mi Jarda zavolal, že jsem vyhrál tipovací soutěž. Měl jsem z toho obrovskou radost.

JS: Byla to docela sranda, když jsem se to dozvěděl já, jelikož jsem byl zrovna na cestě ze schůzky s Ivem. Takže dalo by se říct špatné načasování, vlastně jsme se mohli radovat spolu. Když mi to Jarda Čerbák volal, doufal, že budu ještě na schůzce s Ivem.

Dostali jste někdy takovou hodnotnou cenu?

IL: Nikdy jsem podobně hodnotnou cenu nevyhrál, je to první taková větší cena v životě. Zatím jsem si všechny dovolené musel platit sám. (smích)

JS: Nikdy jsem takovou cenu nedostal. Já nejsem soutěžní tip, takže sám moc nesoutěžím. Takže je super, že se zúčastnil můj zákazník a já díky němu také vyhrál.

Měl jste z výhry radost?

IL: Velkou, i moje žena. Hned jsem si zrušil program na květen, ať mám vyhrazený dostatek času.

JS: Z počátku jsem to moc neprožíval, asi jsem si to úplně neuvědomoval. Ivovi jsem to vlastně řekl asi až za týden po tom, co jsem se to dozvěděl (někdy na Nový rok). Nyní se ale už moc těším, především na tu atmosféru, která nás tam čeká.

Máte nějak promyšlené, koho vezmete s sebou?

IL: Určitě budu brát ženu. Už jsem jí to říkal a měla velkou radost. Přestože není vyloženě fanynkou hokeje, těší se na dovolenou.

Byl jste někdy ve Švýcarsku:

IL: Byl jsem ve Švýcarsku, když jsem byl malý. A pak ještě jednou – tehdy jsme ještě jeli stopem. Tak doufám, že tentokrát bude doprava zajištěna (smích)

JS: Byl jsem za život všude možně, ale zrovna ve Švýcarsku nikdy. Bude to pro mě příjemná premiéra.

Jaký máte vztah k hokeji?

IL: Hokej mám rád. Nehraju ho aktivně, ale často sleduji právě Mistráky, především tedy zatím vždy jen v televizi. Ze zájezdu na MS se těším nejvíce na tu atmosféru. Ta pro mě asi bude tím největším zážitkem.

JS: Taky mám hokej rád především jako fanoušek před televizí. Sám neumím moc bruslit, takže ho rozhodně nehraji. Byl jsem ale i na minulém MS na Slovensku, tam mě vzal zase dodavatel. Takže v poslední době mi vychází taková tour po MS. Třeba se podaří něco i příští rok.

Komu budete fandit?

Oba: Samozřejmě čechům. Vlastně ani nevíme, na jaký zápas půjdeme, ale doufáme v ČR. Nejlépe na nějaký finální match, klidně o zlato. Češi s Ruskem s výhrou 3:1, to by pro nás eD snad mohlo zařídit. (smích)

(Pozn. autora: Jedná se o zápas Česko-Švédsko dne 8. května ve 20:20 hod)

Dresy, vlajky, šály budou?

IL: Dresy nemáme, ale vlajky vezmem a možná se i pomalujeme. Samozřejmě v barvách naší země!

(Pozn. autora: Součástí balíčku bude základní fanouškovská výbava, tedy také dres České nebo Slovenské Republiky)