Opět jsme přispěli na dobročinné účely

665

Částkou 60 tisíc korun a také oblečením a věcnými dary jsme v loňském roce v eD přispěli na vybrané charitativní projekty. Mezi podpořenými organizacemi byly Mobilní hospic Ondrášek, neziskový spolek Colliery SRDCEM a nezisková organizace MOMENT ČR.

V eD system se aktivně zapojujeme do pomoci neziskovým organizacím již od roku 2011. Prostřednictvím eD fondu pomoci podporujeme spolky a organizace, které poskytují služby sociálně, zdravotně či společensky znevýhodněným lidem. Do fondu mohou celoročně přispívat jak naši kolegové, tak i zákazníci a obchodní partneři. Na konci roku jsou vždy získané příspěvky zdvojnásobeny vkladem ze zisku firmy.

V prosinci loňského roku jsme rozdělili mezi neziskové organizace celkem 60 tisíc korun. Částkou 50 tisíc korun jsme podpořili Mobilní hospic Ondrášek a částkou 10 tisíc korun neziskový spolek Colliery SRDCEM. Více než 397 kg oblečení a věcných darů pak putovalo do sítě dobročinných second handů MOMENT ČR, které prodejem získaného oblečení dále finančně podporují například denní stacionář Žebřík, neziskovou organizaci Kola pro Afriku nebo projekt na záchranu slonů Save Elephants.

Jsme rádi, že jsme i v letošním roce mohli prostřednictvím eD fondu pomoci podpořit Mobilní hospic Ondrášek, který poskytuje odbornou péči nevyléčitelně nemocným v jejich domácím prostředí. Neziskový spolek Colliery SRDCEM se zaměřuje na podporu cvičení osob se zdravotním handicapem a v loňském roce jsme jej podpořili poprvé. Spolek Colliery SRDCEM byl vybrán na doporučení našeho kolegy a velice oceňujeme, že se zaměstnanci eD system do výběru charitativních organizací každoročně aktivně zapojují,” vyjádřila se k darům Kateřina Chambers, personální ředitelka eD. Zároveň dodala, že i v roce 2020 budeme ve výběru finanční pomoci nadále pokračovat.