Smart Motion Detection: Chytrá detekce pohybu

1226

Detekce pohybu? Dnes již běžná součást bezpečnostních kamer. Obvykle ale za moc nestojí. Často totiž nefunguje tak, jak by měla a zbytečně generuje plané poplachy, které vám nedají spát. Abyste se podobným problémům vyhnuli, nabízíme vám snadné řešení. Chytrou detekci pohybu Smart Motion Detection.

Běžná detekce pohybu není příliš chytrá, často stačí světelný stín, větve stromů nebo mihnutí se hmyzu, a falešný poplach je na světě. Nehledě na to, kde zrovna jste a co aktuálně děláte, musíte zjistit co se děje a problém vyřešit. Z tohoto důvodu má spousta uživatelů funkci detekce vypnutou, čímž přicházejí o jednu z hlavních předností bezpečnostních kamer.

Společnost VIVOTEK proto zareagovala chytrou detekcí pohybu Smart Motion Detection a přidala do svých kamer deep-learning algoritmus.

Ten pomáhá vyhodnotit, zda se v obraze skutečně nachází osoba nebo nikoliv. Chytrá detekce tak redukuje množství falešných alarmových událostí na minimum a nenutí uživatele vypínat notifikace.

Detekce ale zachází ještě dál. Nastavit také můžete vybraná místa, kde se lidé z pravidla nepohybují.

Například pokud někdo bude procházet vjezdem do podzemního parkoviště, bude vás kamera včas varovat. Zvolit si můžete i citlivost kamery. Kamera umístěna v pěší zóně půjde nastavit tak, aby vás upozornila pouze v případě, že do této oblasti vjede vozidlo. Díky nastavení citlivost bude totiž detekovat pouze auta, nikoliv osoby. Zařízení navíc vždy zanechá značku v záznamu, a tak je velmi jednoduché jednotlivé události zpětně dohledat.

Pro správné fungování bezpečnostní kamery je klíčové její správné nastavení.

Jedině tak můžete docílit správného fungování celého zařízení i chytrého softwaru. Proto je důležité nastavit správné parametry k určení perspektivy ihned při instalaci. A protože video řekne více než tisíc slov, podívejte se na něj na odkazu níže. Rychle vám nové funkce představí.

Pozn.: Chytrá detekce funguje pouze na rovné ploše. Nelze ji tedy použít ve svahu nebo na schodech.

Více se o funkci Smart Motion Detection se můžete dozvědět na oficiálních stránkách značky.



Které z kamer ovládají funkci Smart Motion Detection?