Ukončení podpory pro Windows Server 2008 a SQL Server 2008

1419

Pokud využíváte prodloužené fáze podpory pro Windows Server 2008/R2 a SQL 2008/R2, zbystřete! Značka Microsoft od 19. července 2019 již nevydává aktualizace a zabezpečení pro tyto produkty. Nyní vám nabízíme snadné řešení, a to přechod do Azure.

Pokud se budete stále spoléhat na Windows Server 2008 nebo na SQL Server 2008, může vám hrozit nebezpečí útoků na zabezpečení nebo se může stát, že vaše servery nebudou dodržovat všechny oborové předpisy, například nařízení GDPR.

Vyhněte se potenciálním problémům a využijte příležitosti k modernizaci vašich aplikací. Přechodem do Azure získáte zdarma prodloužení aktualizací zabezpečení.

Platforma Microsoft Azure

Azure vám umožní urychlit práci, pozvednout vaše dovednosti na novou úroveň a vymýšlet a vytvářet aplikace budoucnosti. Součástí je cloudová platforma, nástroje pro vývojáře a služby pro správu. Tyto úzce integrované prvky vytvářejí skutečný ekosystém, který umožňuje vyvíjet aplikace a digitální prostředí na jakémkoli zařízení.

Co získáte přechodem na Azure?

  • Bezkonkurenční úspory nákladů – Omezte náklady na infrastrukturu spojené s tradičními místními řešeními. Nástroje pro vyhodnocení situace a analýzu celkových nákladů na vlastnictví vám umožní stanovit další kroky.
  • Snadné plánování migrace – Možnost rychlé replikace vašich virtuálních počítačů bez jakýchkoli prostojů nebo výpadků. Sestavy pro nepřetržitou optimalizaci nákladů zajišťují plnění vašich potřeb.
  • Špičková podpora přímo od dodavatele – Získejte přístup k podpoře na jednom místě bez ohledu na to, zda se týká konkrétní aplikační úlohy nebo kompletní platformy. Podpora je dostupná nepřetržitě a v mnoha jazycích.
  • Modernizace infrastruktury i vašich aplikací – Azure nabízí flexibilitu, vysokou kompatibilitu a funkce pro hybridní prostředí. Zabezpečená platforma umožňuje maximální zhodnocení vašich stávajících investicí.

S čím konkrétně vám může Azure pomoci po ukončení podpory Windows Server a SQL Server 2008?

 

Přechod na Azure z Windows Server

Sada integrovaných služeb vám urychlí přechod do cloudu a umožní vám dosáhnout více s nižšími náklady. Získáte ucelené cloudové služby infrastruktury (databáze, úložiště, weby, analýzy, sítě, a další), které umožňují snadno a spolehlivě provozovat nepostradatelné podnikové aplikace v cloudu.

  • Rozvoj existující infrastruktury – Aplikační úlohy můžete přesouvat mezi místním prostředím a cloudem bez obav z prostojů.
  • Inovace zaměřené na aplikace – Flexibilní aplikace a mikroslužby zajistí rychlejší zhodnocení investic.
  • Úspora peněz při přechodu – V Azure ušetříte až 40 % za virtuální počítače se systémem Windows Server.

Přechod na Azure z SQL Server

Cloudové řešení datové platformy navrženo pro systém Azure nabízí služby pro business inteligenci, umělou inteligenci, infrastrukturu, výpočetní prostředky a databáze, a umožňuje vám tak kvalifikovanější rozhodování, urychluje transformaci podnikových procesů a podporuje růst podnikání.

  • Podpora hybridního cloudu – Vaše místní aplikace mohou přistupovat k datům ve službě Azure SQL Database. Získáte neomezenou kapacitu, nepřetržitou dostupnost a nižší náklady na úložiště.
  • Navrženo pro Azure – SQL Server zjednodušuje uživatelům přenášení aplikačních úloh mezi datacentry, privátními cloudy a platformou Microsoft Azure.
  • Cenově dostupné řešení – Pro všechny své aplikační úlohy získáte převratný výkon zpracování dat v paměti – v jednom balíčku a s nízkými náklady.

Co vám nabízíme v souvislosti s ukončením podpory pro Windows Server a SQL Server 2008?

Úspory až 85 % v programu Azure Hybrid Benefit – Program Azure Hybrid Benefit a služba Reserved Instances vám při migraci vašich systémů Windows Server a SQL Server 2008 a 2008 R2 do Azure zajistí ještě větší úspory.

Bezplatné prodloužení aktualizací zabezpečení v Azure – Aplikační úlohy využívající Windows Server můžete do Azure okamžitě a jednoduše přenést bez jakékoli změny kódu. To vám poskytne více času na plánování upgradu na novější verze provozované v Azure. SQL Server můžete převést na spravovanou instanci služby Azure SQL Database (nerozlišuje verze, je plně spravovaná a nevyžaduje instalaci oprav).

Prodloužení aktualizací zabezpečení pro místní prostředí – Zákazníci, kteří mají program Software Assurance nebo licence na předplatné, mohou pro Windows Server a SQL Server 2008 a 2008 R2 zakoupit prodloužení aktualizací zabezpečení na tři roky. Zákazníci mají možnost koupit si prodloužení aktualizací zabezpečení jen pro ty servery, pro které je potřebují.

Více o Microsoft Azure se můžete dočíst na webových stránkách značky.

Více informací o ukončení podpory jednotlivých serverů:

 Michal Jílek, produktový manažer eD system (mjilek@edsystem.cz)