Homo Cykliens, aneb do práce na kole!

1649

Už třetím rokem se naši kolegové zapojují do celostátního projektu s názvem Do práce na kole. Cílem každoroční „ekofriendly“ výzvy je motivovat co nejvíce lidí, aby v průběhu jednoho měsíce používali jako dopravní prostředek po městě jízdní kolo nebo jakoukoli bezmotorovou formu dopravy.

Soutěžící mohou při dojíždění do práce využívat kolo, koloběžku, skateboard nebo kolečkové brusle, ale také chůzi, běh či kombinaci všech uvedených možností.
Systém zápisu jízd je díky aplikaci soutěže velmi jednoduchý a týmy i jednotlivci si v ní mohou kdykoli zkontrolovat, jak si v rámci své firmy vedou nebo se porovnat s jinými společnostmi či městy v celostátním měřítku.

A jak nám to šlape?

Do projektu jsme se jako firma poprvé zapojili v roce 2017. Tehdy vzniklo sedm týmů a celkem 23 sportovců začalo plnit své sportovní deníčky. Kilometry den za dnem naskakovaly, až se zastavily na skvělých 5 550 kilometrech!

V roce 2018 naše týmy najezdily kilometrů ještě více. Sestaveno bylo celkem 9 týmů a flotila cyklistů, pěšáků a běžců se rozšířila na 30. Společnými silami všichni našlapali, naběhali a nachodili neuvěřitelných 6 629 kilometrů.

Na to, jaké množství kilometrů najezdíme letos si budeme muset ještě chvíli počkat. Sami jsme zvědaví, jaké počty nám rok 2019 přinese. Již nyní je do výzvy přihlášeno 25 účastníků. Držte nám palce!

Markéta Giergielová – HR specialista

„Do výzvy se jako firma zapojujeme každoročně a rádi. Podporovat zdravý životní styl i týmového ducha našich kolegů a ještě tím přispívat ke zlepšení životního prostředí nám zkrátka dává smysl. 

Abychom k zapojení do projektu motivovali co největší počet kolegů z našich řad, zřídili jsme ve firmě zabezpečenou kolárnu, soutěžící dostávají startovní fitness balíčky a výherce stanovených soutěží vždy odměníme.

Už nyní se těšíme na průběžné sdílení zážitků z cest a na vyhodnocení letošního ročníku. Všem kolegům zapojeným do projektu tímto přejeme mnoho šťastných kilometrů.“

Tak kolik jsme letos našlapali?

Letošní ročník byl našlapaný od začátku do konce. Našich 25 kolegů se i přes nepřízeň počasí a propršený květen zapojovali, co to šlo.

Suma sumárum, celkový počet kilometrů se zastavil na krásném čísle 3 100 km.

Abychom však mohli naše účastníky plnohodnotně ocenit, nesledovali jsme pouze počet zaznamenaných kilometrů. Důležitejší roli hrála pravidelnost. Teprve tyto výsledky nám ukázaly ty největší poctivce ze všech zúčastněných. A o prvenství se podělily dokonce dva týmy, oba s výsledky 100 %.

Jinak řečeno, členové týmů „PedáLOVé“ a „Za každého počasí“ využívali bezmotorovou dopravu každý den, a celý měsíc se obešli bez auta. Počasí, nepočasí.

Vítězným týmům byly v průběhu června předány sportovní ceny. Tímto gratulujeme výhercům a děkujeme všem zúčastněným. Svou účastí napomohli ke snížení znečištění ovzduší ve svých regionech, a společnými silami ušetřili 3 100 km cest do práce, na které by jinak nejspíše využili dopravu motorovou.

Členové vítězných týmů při přebírání cen.