eD SHOP nabídne více produktů a snadnější nakupování

1402

Minirozhovor s Michalem Pavlorkem, ředitelem e-commerce pro eD

Michale, proslýchá se, že v eDéčku pracujete na několika zásadních novinkách, které se na vašem e-shopu objeví už během prázdnin…

Je to tak, připravujeme novou verzi našeho eD SHOPu (verze 4.0), kde představíme řadu novinek. Jako příklad uvedu platební bránu, která vybraným zákazníkům umožní za objednávky na e-shopu platit kartou nebo rychlými platbami v bankovnictví. Jde o funkcionalitu, která byla hodně žádaná, a já jsem rád, že jí od nové verze budeme mít k dispozici.

Platební brána ale asi nebude tou nejvýznamnější změnou, že?

Přesně tak. Nosnou myšlenkou vzniku verze 4.0 je především snaha o logičtější rozdělení produktů v našem eD SHOPu s cílem usnadnit našim zákazníkům orientaci v e-shopu a zjednodušit vyhledávání produktů.

Souvisí to s neustále rostoucím počtem produktů v nabídce a rozšiřováním našeho portfolia o nové segmenty mimo tradiční IT odvětví.

Když se podívám na eDéčko dnes a před 5 lety, prodáváte spoustu nových věcí jako třeba pračky nebo zahradní nářadí…

Máš pravdu. Do nabídky jsme přidali tisíce nových produktů, a proto musíme logicky upravit jejich zařazení v eD SHOPu. Aktuálně máme jedno „patro (oddělení)“ s názvem produktů a v něm najdeš všechno od zmiňované sekačky až po Blade servery. Tento stav není dlouhodobě udržitelný, na tom se asi shodneme…

V nové verzi našeho e-shopu tak přibydou nová patra (např. Sport, Hobby) do kterých na základě analýzy rozdělíme současné produkty. V rámci našeho businessu se jedná o dost zásadní krok s návazností i na další projekty eD (například datová výměna, eD Markety).

Rozdělení produktů do pater přispěje mimo jiné k tomu, že zákazníkům například v patře IT a elektronika nebudeme zobrazovat bannery a speciální nabídky na sportovní potřeby. Zkrátka jednotlivé kampaně, bannery a konfigurátory budou cíleny jen pro konkrétní patro. Pokud tě nezajímají sekačky a navštívíš patro IT, nebudeme tě otravovat s akcí na výhodný nákup náhradních strun 🙂

Do budoucna navíc plánujeme do eD SHOPu přidat další nové produkty a prodávat je formou “skladem u dodavatele”. Naši zákazníci tak získají výběr ze stovek nových produktů.

Kromě pater a přidání platební brány dojde v nové verzi také k řadě „kosmetických“ úprav designu a rozložení některých prvků. Změny nastanou hlavně v hlavičce eD SHOPu (rychlé volby, nastavení, konfigurátory). Celý layout webu se pak roztáhne tak, aby se na stejnou obrazovku vešlo více informací.

Můžeš uvést nějaký časový plán? Do kdy bychom tyto úpravy mohli vidět na „ostré“ verzi eD SHOPu?

Plánované úpravy jsme si z důvodu velké časové náročnosti interně rozdělili do dvou etap. V první etapě uvidíte změny týkající se designu, rozložení webu. Tyto úpravy plánujeme nasadit v průběhu června/července. Poté bude následovat nasazení platební brány.

Druhá etapa přinese samotné rozdělení produktů do nových pater. Bude s tím hromada práce, protože je třeba přeuspořádat spoustu dat. Letošní prázdniny tak budou pro náš IT tým docela krušné 🙂 Předpokládáme, že se patra na eD SHOPu objeví během prázdnin tak, abychom nasazení verze 4.0 dokončili s předstihem před začátkem sezony.

O konkrétních termínech nasazení jednotlivých etap budeme naše zákazníky samozřejmě s předstihem informovat. Držte nám palce.