IT konference eD Expo přinesla „Setkání šampionů“

1582

Odborníci z řad IT světa se v úterý 26. března sešli v Praze na největší IT distribuční konferenci v České republice eD Expo. Na 19. ročníku akce se letos sešlo více než sedm stovek zástupců z oblasti informačních technologií.

Celou konferencí návštěvníky provedla moderátorka Laďka Něrgešová

Jako každý rok akce probíhala pod záštitou předem vybraného tématu, letos jím bylo „Setkání šampionů“.  Největší světoví IT výrobci se sešli na výstavní ploše o rozměrech 1 200 metrů čtverečních a společně se postarali o bohatý program. 24 odborných přednášek ve 3 sálech a výstavní stánky 53 značek plné zajímavých produktů nabídly návštěvníkům možnost seznámit se s novinkami na trhu a spoustu příležitostí pro rozvoj jejich obchodních sítí.

V prostorách pražského Clarion congress hotelu se sešli nejen šampioni ze světa IT. Speciálním hostem konference byl také olympijský medailista Lukáš Bauer, který se postaral o odbornou přednášku. Cestu profesionálního sportovce k manažerovi úspěšného lyžařského týmu popsal během 30 minutové prezentace, kterou si přišla poslechnout velká část všech přítomných.

V letošním ročníku byl poprvé součástí konference stánek nazvaný „Mediální koutek“, ve kterém členové marketingového oddělení představili své nové formáty komunikace. Jak distributoři, tak zákazníci se mohli seznámit s videorecenzemi „Otestováno éDéčkem“ nebo s magazínem „eDéčko“ a potkat se s moderátorem recenzí Romanem Antesem nebo šéfredaktorem magazínu Antonínem Pánkem.

Večerní VIP party rozproudilo mimo jiné také vystoupení zpěvačky Olgy Lounové s kapelou.

Jako každý rok provedla akcí známá moderátorka. Zajímavé produkty i aktivity na stáncích jednotlivých značek letos představila Laďka Něrgešová. Návštěvníci se tak mohli seznámit například novým modelem bezrcadlového fotoaparátu Canon EOS RP nebo s monitorem Samsung Space, který nezabírá téměř žádné místo na pracovním stole.

Formální část ve večerních hodinách volně přešla ve VIP party, která proběhla v prostorách Restaurace a Galerie Mánes. I zde čekal bohatý program a spoustu atrakcí. Návštěvníci si například mohli vyzkoušet simulátor Formule 1 nebo shlédnout světelnou show. Hlavní hvězdou večera byla Olga Lounová se svou kapelou. Jako rallye závodnice má k tématu „Setkání šampionů“ velmi blízko a po svém vystoupení dále zůstala mezi návštěvníky akce.

Na další IT konferenci se mohou účastníci těšit opět v září letošního roku, jelikož společnost eD system již v tuto chvíli připravuje akci eD Word 2019.