Fotoreportáž: Na robotické eD EXPO dorazilo na 800 účastníků a 61 IT značek

2012
Na robotické eD EXPO 2018 dorazila Dara Rolins a Gabriela Partyšová

Výrobci i prodejci IT se v úterý 27. března sjeli do Prahy. Přilákal je tam 18. ročník konference eD EXPO, která se tentokrát nesla v duchu robotizace.

Konferenci zahájil marketingový ředitel eD system Daniel Vondráček a celým dnem provázela známá moderátorka Gabriela Partyšová. Ta zároveň upozorňovala na zajímavé produkty i aktivity na stáncích jednotlivých značek. LYNX si například připravil nové designové herní počítače Challenger a Grunex 2018 RGB Plus, XIAOMI nejnovější chytré telefony i doplňky pro chytrou domácnost a nechyběly ani herní produkty značek, jako jsou HP nebo Samsung.

„Na akci se také představily designové chytré telefony Meizu, což je značka, pro kterou máme nově oficiální zastoupení pro Česko i Slovensko,“ uvedl marketingový ředitel eD system Daniel Vondráček. Z novinek v portfoliu distributor připomněl exkluzivní distribuci Sharp, a to nejen v segmentu tiskáren, ale i velkoformátových displejů a Smart Signage řešení.

Zatímco si u stánků účastníci prohlíželi produkty 61 značek z celého světa a jejich nové produktové portfolio, ve třech sálech probíhal tradiční sled odborných přednášek. Mezi nimi byla například i prezentace služby eD MARKET o tom, jak efektivně prodávat v onlinu.

„Téma akce jsme doplnili tanečním vystoupením robotického electro boogie a speciální přednáškou s názvem Roboti s umělou kůží: bezpeční a šikovní spolupracovníci. Té se ujal odborník na robotiku Matěj Hoffmann z ČVUT,“ dodala organizátorka akcí eD Martina Brauner.

V průběhu dne dále probíhalo hlasování o nejlepší stánek a přednášku, které nakonec v obou kategoriích vyhrála značka Epson. Všichni hlasující navíc měli možnost zapojit se do závěrečné tomboly.

Formálnější část akce vystřídala večerní VIP party v industriálním prostoru pražské Pragovky, kde hosty vítal humanoidní robot Pepper, se kterým se následně mohli vyfotit také v tematickém fotokoutku společnosti Canon. Zábavu mimo jiné rozproudili tanečníci electro boogie s následným workshopem i velmi kontaktní vystoupení zpěvačky Dary Rolins.

Všechny fotky z denní části konference:
https://photos.app.goo.gl/dPj9F7jTUSs2VFgm2

Všechny fotky z večerní VIP party:
https://photos.app.goo.gl/PjL1ojnVqYc7F4Vc2