Chytrá domácnost není sci-fi. Usnadněte si život už dnes

784

Když se řekne chytrá domácnost, mnohým se vybaví ne tak zcela přesný obrázek. Už dávno neplatí, že chytré prvky v domácnosti jsou automatická vrata od garáže nebo senzory na vytahování žaluzií. Chytrá domácnost v dnešní době znamená mnohem více. Ekosystém domova má za úkol usnadnit vám život.

Značka Xiaomi se vývojem a výrobou chytrých produktů zabývá již několik let. A jak taková chytrá domácnost podle Xiaomi vypadá? Je tvořena celou škálou zařízení, které lze jednoduše a přehledně spravovat pomocí aplikace Mi Home. Díky ní tak budete mít celou domácnost pod kontrolou.

Chytré osvětlení Xiaomi Mi Bedside Lamp 2

Rozsviťte svůj domov s chytrým osvětlením, které nabízejí samostatně připojitelné žárovky nebo kompletní svítidla. Budete je mít přístupné v telefonu na jednom místě. Můžete je synchronizovat napříč celou domácností nebo zapínat a vypínat na dálku. Nastavte si požadovanou barvu a teplotu odstínu, zapněte světlo těsně předtím než přijdete z práce, nebo rozsviťte světla během dovolené a vyvolejte iluzi obývaného domova.

Chytrou domácnost můžete také hlídat pomocí zabezpečovacích prvků, které vám do mobilu pošlou notifikaci, že se u vás doma něco děje. Ať už senzory na dveře či okna, alarm nebo bezpečnostní kamery. Díky propojeným funkcím máte o všem okamžitý přehled. Pohybová čidla navíc mohou stejně dobře rozpoznat i to, že se po domě pohybujete vy. A třeba vám v noci posvítit na cestu.

Vařte na dálku díky chytré aplikaci. Chutný pokrm můžete tak uvařit, ještě než se vrátíte domů.

Na dálku můžete kontrolovat i další zařízení. Co takhle přijít domů a mít uvařenou večeři nebo se nemuset starat o úklid? Xiaomi nabízí řadu chytrých produktů pro vaši kuchyň nebo domácí práce. Třeba rýžovar, kterému můžete dát zavčasu vědět, že se blížíte domů. Díky propojení s aplikací Mi Home pak sám začne rýži vařit, aby byla nachystaná ihned potom, co zabouchnete vchodové dveře. Pokyny odkudkoli od vás může dostávat i chytrá čistička vzduchu nebo robotický vysavač, který vám doma uklidí, zatímco budete v práci nebo na kávě s přáteli.

Vyberte si také z chytrých zařízení do koupelny. Čisticí kartáček na zuby vám dá vědět, kdy je třeba vyměnit hlavice, a informace o vaší kondici a zdraví do telefonu bezdrátově pošle chytrá váha.

Aplikace Mi Home dovoluje vytvářet i kompletní sady příkazů, které zařízení v domácnosti ještě více zautomatizují. Váš příchod domů pak spustí spustit celou řadu funkcí najednou. Deaktivuje alarm, upraví osvětlení, vypne vysavač, připraví vodu na kávu. A při odchodu zase naopak. Zkrátka vše proto, aby vám zařízení zpříjemnila a usnadnila život a vy jste se doma cítili lépe. A přitom stačí věnovat nastavování domácího ekosystému Xiaomi zařízení jen pár minut.

Článek vznikl ve spolupráci s Xiaomi Czech