SmartConnect: Hlídací pes vašich záložních zdrojů

953

Vichřice, bouře nebo sněhová kalamita. Nepředvídané události v rozvodné síti mají často na svědomí právě přírodní živly. Ovšem důvodů, proč v síti nebezpečně klesá či stoupá napětí, mění se frekvence anebo vznikají napěťové rázy, je mnohem více. Výpadek proudu, který běžná domácnost přežije celkem bez potíží, však může ve firmách či provozech napáchat obrovské škody.

Značka APC, vlajková loď společnosti Schneider Electric, nabízí chytré záložní zdroje Smart-UPC s technologií SmartConnect. Ty nejen, že zaručeně pomůžou s ochranou počítačů, periferních zařízení, sítí, serverů i datových středisek, ale navíc dovolí uživatelům jejich
zařízení UPS pohodlně monitorovat prostřednictvím webového rozhraní.

Toto řešení ocení zejména menší a střední firmy, které nedisponují správcem sítě na úvazek 24/7. Pověření pracovníci totiž mohou stav sítě a informace o zapojených UPS sledovat odkudkoli prostřednictvím zabezpečeného webového rozhraní, třeba i na svém mobilním telefonu. SmartConnect se navíc postará o rozesílku důležitých upozornění, jako jsou automatická oznámení, informace o aktualizaci firmwaru, a uživatelé mají k dispozici i další, pokročilé služby podpory. Když pak nastane problém a správce UPS zavolá na zákaznickou linku, může společnost rychle a operativně reagovat – veškerá data o konkrétním zařízení jsou totiž uložena v cloudu.

Zprovoznění a nastavení služby je velmi snadné. Stačí nainstalovat UPS z produktové řady Smart-UPS SMT nebo SMC, zapojit port SmartConnect do sítě, naskenovat QR kód zařízení a vytvořit si účet na webovém portálu služby. Zaregistrovaná zařízení UPS pak budou k příslušnému účtu přiřazena automaticky. Samotné prostředí aplikace je velmi přehledné,
uživatelsky vstřícné a samozřejmě dobře zabezpečené proti virtuálním útokům.

Je třeba zmínit, že cloudové monitorování UPS zařízení prostřednictvím služby SmartConnect je zákazníkům poskytováno zdarma – je již zahrnuto v ceně UPS.
Po připojení a registraci zařízení získají uživatelé zdarma jeden rok záruky na interní baterii navíc, což určitě není k zahození. Více informací naleznete na www.apc.com.