eD zůstává v běžkařské stopě s Bauerovými laufaři

1537

Rozhodnuto! Spolupráce pokračuje. Růžová barva eD zůstane na kombinézách Bauerova týmu dálkových běžců i v sezoně 2019/2020. Zákazníci se tak mohou těšit nejen na sportovní zážitky se špičkovými sportovci, ale i na unikátní kolekci podepsanou Lukášem Bauerem, který navíc nově vede polskou reprezentaci.

Na vrcholcích evropských hor tak bude i tuto zimu bojovat o stupně vítězů osm závodníků eD system Bauer Teamu. Ambice jeho šéfa Lukáše Bauera se oproti loňsku nemění. „Stále platí, že pokud se umístíme do pátého místa v celkovém pořadí týmů, bude to špičkový výsledek,“ odpovídá na otázku bývalý český reprezentant úplně stejně jako na podzim 2018 a dodává, že hratelné je pro něj i letos třetí místo. Zároveň už nyní přiznává, že pokud se se svými svěřenci nedostane do top 5, bude s výsledkem série nespokojen.

Lukáš Bauer si růžové kombinézy nemůže vynachválit. Jeho tým jde mezi ostatními závodníky skvěle vidět.

Jeho tým, který se loni umístil v celkovém hodnocení na páté pozici, se za uplynulých pět sezon podle něj vytříbil k ideálu. I proto se soupiska nejúspěšnějšího středoevropského uskupení dálkových běhů oproti loňskému ročníku nezmění. Alexis Jeannerod, Ilya Chernousov, Kateřina Smutná a další. Jména, která i letos v prestižním seriálu běžkařských maratonů Visma Ski Classics oblečou růžové kombinézy.

Netradiční barva sice budila na startu minulé sezony rozpaky, týmu se ale tato volba bezpochyby vyplatila a pochvalovali si ji nejen televizní a rozhlasoví reportéři. „Měli jsme s tím obrovský úspěch. Byli jsme dobře vidět a mnoho lidí nás i kontaktovalo, že by kombinézy také chtěli,“ stojí si za svým rozhodnutím Bauer a prozrazuje, že v současnosti se jedná o tom, že by se limitovaná edice vzhledem k velkému zájmu opravdu vyrobila.

Unikátní kolekce a lyžařský zážitek

Jedinečné kombinézy tak prozatím má ve svých skříních stále jen jeho tým, zákazníci eD ale už nyní mohou od zaměstnanců firmy získat speciální edici sportovního vybavení, kterou eD ve spolupráci s držitelem tří olympijských medailí vyrobilo a Lukáš Bauer se pod
ní podepsal. K mání tak jsou například unikátní trička, šátky, kšiltovky nebo lahve.

„V plánu je také další rozvoj tematických eventů s eD system Bauer Teamem, ať už v České republice nebo v zahraničí. Pro naše top partnery chystáme například sportovní zážitek v podobě účasti na závodu světové série Visma Ski Classics ve finském Levi, což je určitě velmi prestižní a netradiční odměna v B2B segmentu IT trhu,“ prozrazuje marketingový ředitel Šimon Churý a dodává, že eD využije stříbrného medailistu z olympiády v Turíně 2006 ještě více v marketingové komunikaci.

„Lukáš mi připomněl příběh mne samotného a mých firem“

Úvahy podle něj dokonce sahají ještě dál. Vzhledem k podobnosti Bauerovy cesty s příběhem zakladatele eD Hynka Tyla, se bývalý český reprezentant možná dokonce stane ambasadorem značky.

„Když jsem Lukáše s jeho týmem sledoval, viděl jsem, jak se snaží budovat mezinárodní tým. Tím mi připomněl příběh mne samotného a mých firem. Rád bych tím ukázal lidem, že i když něco vyrůstá z něčeho malého, navíc v tom našem drobném českém rybníčku, tak to může dosáhnout světového rozměru,“ přiblížil na počátku loňské spolupráce podobnost svého a Bauerova příběhu hlavní akcionář eD Hynek Tyl.

Nově na povel i mužská reprezentace

A stejně jako eD zanechává své stopy také v sousedním Polsku, i příběh Lukáše nyní pokračuje právě do této země. Někdejší celkový vítěz Světového poháru totiž bude na tři sezony až do zimní olympiády v Pekingu 2022 zastávat funkci trenéra polské mužské
reprezentace v běhu na lyžích.

Lukáš Bauer bude i nadále pokračovat v roli manažera týmu. Navíc mu však přibylo vedení polského reprezentačního týmu.

„Budu zodpovědný za kompletní přípravu týmu a k ruce budu mít polského asistenta,“ uvádí Bauer, který v minulé sezoně plnil nejen roli šéfa svého uskupení dálkových běhů, ale i roli šéfa servisu.

Vzhledem k získání nové funkce tak Bauer spojil letní přípravu laufařů a polské reprezentace dohromady. Sportovci tak od jara do podzimu vyjeli na několik společných soustředění, což Bauer zpětně hodnotí jako dobrý krok, jelikož se zvýšila konkurence pro obě uskupení.

Závěrem fanoušky eD system Bauer Teamu ubezpečuje, že tým laufařů zůstává špičkově zajištěný, jeho úlohu jen nyní z části převezme kolega ze servisu Tomáš Řehořek. „Pro organizační věci kolem týmu ale pořád zůstávám jeho šéfem a jsem za něj kompletně zodpovědný,“ zdůrazňuje svého času nejlepší český běžec na lyžích, který na závěrečném galavečeru Visma Ski Classics převzal prestižní ocenění pro nejlepšího týmového ředitele roku a od jehož svěřenců se i letos očekává, že se během zimy nejednou postaví na stupně vítězů. Třeba se to podaří hned v prvním závodě. Startuje se 29. listopadu v italském Livignu.