[VIDEORECENZE] Meteostanice GARNI 975

1485

Tým Otestováno eDéčkem v průběhu prázdnin nelenil, a i během horkých letních dnů pilně připravoval další díly našeho seriálu. A jelikož se léto pomalu blíží ke konci, přinášíme vám rovnou dvě nové videorecenze.

Jako první jsme otestovali meteostanici Garni 975, která vám dá jasnou odpověď na otázku, jak to s počasím venku vlastně vypadá. Ve druhém videu vám pak představíme zrcadlovku Canon 2000D, o které se můžete více dočíst v našem dalším článku.

Meteostanice Garni 975

Meteostanice české značky GARNI na první pohled zaujme jednoduchým designem a velkým displejem s několika úrovněmi jasu. Jedná se o pokročilou stanici, která se skládá ze dvou hlavních částí – interní a externí jednotky.

Stanice je vybavena integrovaným čidlem 5v1, díky čemuž zajistí přesné informace o předpovědi počasí. Externí jednotkou tak můžeme změřit teplotu, relativní vlhkost, rychlost a směr větru i dešťové srážky.

Na LCD displeji hlavní jednotky pak snadno zjistíte vnitřní i venkovní teplotu, hodnotu barometrického tlaku, relativní vlhkost, hodnotu dešťových srážek a spoustu dalších informací.

Navíc můžete k přístroji připojit až 7 dalších čidel a sledovat tak hodnoty na různých místech zároveň. Naměřené hodnoty se pak ukládají do paměti meteostanice, a tak si můžete udělat jasnou představu o vývoji jednotlivých parametrů.

Jako hlavní výhodu pak výrobce uvádí propojení s místní Wi-Fi a následné sdílení dat do mobilní aplikace nebo na webovou službu Weather Underground a Weathercloud. Díky této vychytávce budete mít jasný přehled o vývoji počasí kdykoliv a odkudkoliv.

Co můžeme od přístroje tedy očekávat?

  • Přesné měření pomocí interní a externí jednotky
  • Možnost připojení až 7 dalších čidel
  • Sdílení dat skrze síť Wi-Fi
  • Mobilní aplikaci pro rychlý a snadný přehled
  • Statistiky jednotlivých parametrů
  • A spoustu dalších funkcí

Aby mohl náš kolega Martin prozkoumat všechny funkce, které meteostanice nabízí, rozhodl se přístroj testovat celé dva týdny přímo u sebe doma.

Jaké funkce se mu nejvíce líbily, a jak byl se stanicí celkově spokojen? To se dozvíte ve videu.