Michal Jílek představuje nástroj pro práci v týmech Microsoft Teamsy

1676

Potřebujete být neustále na příjmu, denně si vyměňujete s kolegy nespočet emailů a chcete mít dobrý přehled o všech projektech? Microsoft Teams zjednoduší vaši spolupráci ve firmě. Nabízí jednoduché pracovní prostředí založené na chatu a je to místo, odkud nejen komunikujete se svými kolegy, ale navíc sdílíte, plánujete, tvoříte a mnohem více.

„Microsoft Teams spojuje lidi, komunikaci a obsah a poskytuje nástroje, jež týmy potřebují. Jde o službu integrovanou se známými aplikacemi Office a od základu postavenou na Office 365 a globálním, zabezpečeném cloudu Microsoftu.“

Rozhraní aplikace se navíc neustále vyvíjí. Každou chvíli přibývají další a další integrace, které mají za cíl uživatelům práci zjednodušit. Již v tuto chvíli můžete využívat funkce jako chatování a online hovory, kalendáře, plánovače úkolů, ale také klasické Office programy zahrnující MS Word, Excel apod. Teams navíc využívají i služeb třetích stran a tak je můžete propojit s externími programy jako SAP, Growbot, Trello, Wikipedia, Twitter, MailChimp a s hromadou dalších.

Microsoft Teams je místo odkud:

  • Komunikujete s kolegy
  • Pracujete na projektech
  • Sdílíte informace
  • Realizujete schůzky
  • Přistupujete k souborům
  • Plánujete, rozdělujete úkoly jednotlivým kolegům
  • Vzděláváte zaměstnance apod.

Klíčové vlastnosti Microsoft Teams:

  • Práce v týmech:

Můžete být součástí jednoho pracovního týmu, nebo deseti. V rámci jednoho programu tak máte přehled o všech svých projektech, včetně konverzací, zápisů z porad, sdílených souborů, přehledu přiřazených úkolů apod. Pro každý z týmů si můžete přizpůsobit rozhraní a nástroje tak, aby vám pomáhali naplňovat cíl daného projektu. Teams nabízí možnost přizpůsobení pracovního prostředí pomocí prvků jako Tabs (záložky), Connector, Bot a jiných nástrojů Microsoft, až po prvky třetích stran, například SAP, Growbot,Trello apod.

  • Chat pro týmy:

Teams nabízí konzistentně fungující a provázaných chat. Konverzace automaticky vidí celý tým, ale nabízí i možnost soukromých zpráv.  V rámci chatu lze interaktivně komunikovat, například můžete ve zprávě označit cílovou osobu, které přijde okamžitě notifikace,  můžete přidávat soubory, odpovídat na konkrétní zprávy apod.

  • Centrum týmové práce:

Microsoft Teams je propojen s balíčky Office a službami, jež týmy dennodenně využívají (Word, Excel, PowerPoint, SharePoint, PowerBi). Můžete se tak snadno dostat k informacím a nástrojům, jež potřebujete. Například pokud některý z vašich kolegů nahraje soubor ve Wordu, můžete jej rovnou v prostředí Microsoft Teams editovat v reálném čase.

  • Bezpečnost:

Program je postavený na hyper škálovatelné službě Office 365. Přináší pokročilé zabezpečení a podporuje celosvětové standardy ochrany dat, včetně SOC 1, SOC 2, EU Model Clauses, ISO27001 a HIPAA.

Více informací na: https://products.office.com/cs-CZ/microsoft-teams/group-chat-software

 Michal Jílek, produktový manažer eD system (mjilek@edsystem.cz)