[VIDEORECENZE] Cyklonavigace MIO Cyclo 215 HC

1962
MIO

Máme pro vás další videorecenzi našeho seriálu Otestováno eDéčkem. Tentokrát se testovaní ujala naše kolegyně z HR Markéta, členka závodního týmu SKIBIKECENTRUM.cz team. Jako vášnivá cyklistka se stovkami kilometrů v nohách má spoustu zkušeností s navigací na kole. A protože je novým testovaným produktem právě cyklo navigace, považujeme ji za nejlépe kvalifikovanou pro zhodnocení funkčnosti přístroje.

S navigací Mio Cyclo 215 HC se Markéta seznamovala v rámci svého cyklo víkendu. Během něj najela více než 80 kilometrů a mohla se tak s přístrojem pořádně seznámit. Výrobce popisuje navigaci jako malý přístroj o velikosti mobilního telefonu, který uživatelům nabízí jednoduché ovládání díky intuitivnímu rozhraní, množství snímačů a celkově produkt nabitý spoustou funkcí. A co o něm během používání zjistila sama Markéta?

  • Co vše je součástí balení?
  • Jak jednoduše se navigace ovládá?
  • Co vše najdeme v menu navigace?
  • Které funkce jsou pro cyklisty nejužitečnější?
  • K čemu slouží funkce „Surprise me“ a jak ji použít?
  • Pro koho je navigace vhodná?
  • Jaké jsou výhody a nevýhody a jak se Markétě přístroj celkově líbil?

To a mnohem více se dozvíte v novém dílu Otestováno eDéčkem: MIO Cyclo 215 HC Cyklonavigace

Ze zákulisí Otestováno eDéčkem:

Posledních pár dní bylo venku opravdu krásně, teploty okolo dvacítky, ideální počasí na projížďku na kole. Dnes však s kolegyní Markétou natáčíme nový test cyklonavigace MIO, a tak se pořádně zatáhlo a teploty klesly k 7 stupňům Celsia. Paráda. Markéta navigaci testovala celý víkend a na svém kole ji přivezla do práce i toto pondělí. Naposled si zopakujeme připravený scénář a zamíříme do nedalekého lesoparku, kde bude natáčení probíhat…

Přijde mi, že teplota mezitím ještě klesla. Začínáme natáčet. Já v zimní bundě a čepici, odvážná Markéta jen v cyklo úboru s krátkým rukávem. Dres eD prostě musí být vidět.

Na úvod si dáme několik sjezdů z kopce a pokoušíme se namontovat akční kamerku pro zajímavé záběry přímo ze sedla kola. Výsledný záběr ve videu má nakonec asi tak 2 sekundy, ale co už 🙂  Následně bloumáme po lese a hledáme vhodné lokace pro jednotlivé záběry.

Markéta je talent, vše zvládá takřka na poprvé. Občas nás však potrápí neutuchající vítr, kterého se nezbavíme po celé natáčení (sami můžete slyšet ve videu) anebo třeba kolemjdoucí, který se se zájmem postaví za Markétu, protože si myslí, že bude večer v televizi ve zvířátkách na konec. Mezitím natáčím záběry s detaily kola a navigace, tak abyste viděli všechny ty drobnosti, o kterých Markéta mluví.

Uběhly 2 hodiny a Markéta začíná modrat, teplota klesla skoro na nulu. Je čas na návrat. Výsledkem dnešní akce je 12 GB dat na mém hard disku s příslibem několika hodin třídění a střihu. Výsledek můžete vidět na tady: