Hurá do Barcelony! (Nejen) za zvukem F1

1553

Čtyři zákazníci. Čtyři jejich blízcí. A čtyři obchodníci. To je dvanáctičlenná posádka, kterou v květnu eD posadí do letadla na trase Praha—Barcelona. Čím si to zasloužili? Zapojili se do předvánoční akce, soutěžili, tipovali a nejvíce se přiblížili správné odpovědi.

„Tipoval jsem podle výsledku z minulého roku. Pamatoval jsem si, že vloni se správná odpověď pohybovala okolo čísla 2800. Zároveň jsem si řekl, že když eD roste, bude to letos určitě ještě o něco více. Tak jsem napsal nějaké číslo, úplně náhodně, a ono to vyšlo,“ přibližuje, jak ke svému vítěznému tipu došel jeden z výherců zájezdu Martin Uherek z Munap Company. Jak dodává, nikdy tak hodnotnou cenu nevyhrál, zároveň v rámci ní zavítá i poprvé v životě do Španělska.

Výherce Martin Uherek (vpravo) a obchodní manažer Vlasta Bajer (vlevo) při předávání ceny.

To hlavní, co jej společně s ostatními na jihu Evropy čeká, je účast na prestižním závodu F1. Z tribuny okruhu Catalunya budou sledovat, jak se ve svých strojích prohánějí světová jména, která pravidelně plní sportovní stránky médií z celého světa. Martin Uherek plánuje
fandit stáji Red Bull, jeho obchodník Vlastimil Bajer bude držet palce jezdcům Ferrari. Oba se shodují, že dříve, když se F1 vysílala na volně dostupném kanálu, sledovali tento sport více, bez váhání ale zdůrazňují, že se do Barcelony samozřejmě těší.

Nedělní odpolední závod bude až vrcholem zážitky nabitého prodlouženého víkendu. Něž k němu dojde, prožijí jeho účastníci atmosféru F1 pěkně od počátku. Co je čeká? Možnost se závodníky prožít i kvalifikaci a všechny tři měřené tréninky, navštívit závodní trať, pit lane i showroom jednotlivých týmů, setkat se s piloty nebo se zúčastnit podpisových akcí.

Nebude to ale jen o formuli 1, součástí prodlouženého víkendu budou i doprovodné závody seriálu formule 2, GP3 a Porsche Supercup. A na koho by to snad byla příliš velká nálož motosportu, může jí uniknout koupáním v jarním osvěžujícím moři, návštěvou mořského akvária nebo blouděním ulicemi katalánské metropole. „Už teď se těším, až Martinovi ukážu barcelonský Nou Camp. Krom toho určitě vyrazíme na Gaudího památky,“ těší se obchodní manažer Vlastimil Bajer na skvosty, jako je Sagrada Familia nebo Park Güell.

Dvojrozhovor s výhercem Martinem Uherkem a obchodním manažerem Vlastou Bajerem

Podle čeho jste tipoval odpověď?

UM: Podle výsledku z minulého roku. Pamatoval jsem si, že vloni se správná odpověď pohybovala okolo čísla 2800. Zároveň jsem si řekl, že když eD roste, bude to letos určitě ještě o něco více. Tak jsem napsal nějaké číslo, úplně náhodně a ono to vyšlo.

Vlasto, radil si, jaký by mohl být výsledek?

VB: Přiznám se, že Martinovi jsem neradil. A těm, kterým jsem radil, tak to naopak nevyšlo. Tipoval jsem výrazně vyšší číslo. Takže nejlepší rada pro mé zákazníky do budoucna je, nenechat si ode mě radit.

Čekal jste, že to může vyjít?

UM: Ne, vůbec. Opravdu mě to překvapilo.

Jak jste se dozvěděli o výhře?

VB: Zjistil jsem se to pár dní po skončení akce u Jardy Čerbáka v kanceláři. Následně si Jarda pozval mě a Martina na společnou schůzku.

MU: Tehdy mi do telefonu jen nastínil, že bychom se měli sejít. Nevěděl jsem ale proč, vůbec jsem nečekal, že by to bylo kvůli nějaké výhře.

Co vám proletělo hlavou, když jste se dozvěděli, že jedete do Barcelony na Formuli 1?

MU: No, úplně na rovinu… Mám tři děti, takže první, co mě v ten moment napadlo, bylo, jak to s nimi manželka těch pět dní zvládne. Hned jsem ale věděl, že si to nemůžu nechat ujít a že samozřejmě chci jet.

Vyhráli jste někdy tak hodnotnou cenu?

MU: Určitě ne. Vyhrál jsem třeba občas pár korun v nějakém losu, ale nikdy nic tak cenného.

VB: Ne. Losovanou výhru jsem nikdy nevyhrál.

Máte možnost si vzít někoho s sebou? Kdo to bude?

MU: Pojedu samozřejmě s Vlastíkem. Koho si ale vezmu jako doprovod nevím. Zvažuji manželku, možná nějakého kamaráda, ještě si to musím pořádně rozmyslet, uvidíme.

Sledujete Formuli 1?

MU: Sledoval jsem spíše v minulosti, když se závody vysílaly na Nově. Dnes popravdě ani nevím, kde bych to měl sledovat. Jako dítě jsem ale F1 hrál. Každopádně se těším, bude to zážitek.

VB: Mám to stejně jako Martin. Popravdě, jsem spíše teda fanoušek míčových sportů, ale nějaký přehled o F1 mám, avšak v minulosti, když se to vysílalo na volně dostupném kanálu, tak jsem se tomu věnoval určitě více. Mým oblíbencem byl dříve francouzský pilot Alain Prost a jsem fanouškem Ferrari.

MU: Já budu fandit Red Bullu.

Navštívili jste už někdy Barcelonu?

MU: Já ne. Nebyl jsem ani ve Španělsku, takže to bude premiéra.

VB: Ano, byl jsem tam na fotbal. Už teď se těším, až Martinovi ukážu barcelonský Nou Camp. Krom toho určitě vyrazíme na Gaudího památky.

MU: Na Nou Camp každopádně, tam zajdeme, i kdyby byl stadion zavřený.