Radek Denemark: Co ovlivnilo i ovlivní Lynx gaming

1418
Radek Denemark, produktový manažer LYNX
Radek Denemark, produktový manažer LYNX

Mining, krize kolem dostupnosti grafických karet a nedostupnost procesorů Intel. Tři výrazné body, které v roce 2018 v určité míře ovlivňovaly gamingovou oblast. Pro nás se udál ale ještě jeden důležitý milník. Zahájení spolupráce s herním týmem. Když to všechno sečteme, je z toho pro herní část portfolia Lynx pětiprocentní meziroční nárůst v prodejích.

U pozitivních čísel zůstaňme. Ještě jedno máme. Více než 10 tisíc kusů. Tolik se již prodalo oblíbených počítačů Grunex. S nimi již od roku 2014 prorážíme skvělým poměrem cena výkon v kombinací se špičkovou grafikou, procesorem a pamětí. Dlouhodobě těžíme z toho, že známe naše zákazníky a za ta léta víme, co od nás potřebují sestavit. Ať už je to dvanáctiletý klučina, nebo třicetiletý podnikatel, oba chtějí totéž. Vybalit z krabice, zapnout a hrát.

Nyní tak na trhu máme šestou generaci Grunexů, model 2019. Rozšířený o RGB podsvícení, poprvé s AMD. Výrazný posun je i v jeho vzhledu. Od polepů jsme se za ta léta dostali doslova k vybroušenému designu. Jde o přirozený vývoj, na kterém se podílela i zpětná vazba samotných hráčů. Hráč s Grunexem si chce zapařit ty nejnovější hry, chce je ve Full HD a v plných detailech. Na výběr mu dáváme ze tří konfigurací.

„Díky nižším technickým nárokům online her jsme se s cenovkou dokázali dostat pěkně nízko.“

Pak je tady nový fenomén. E-sport. Hráči Counter-Striku, League of Legends, zkrátka her, které nevyžadují takový výkon. Jde jim zejména o plynulost a stabilitu hry. Často navíc hrají na nízké detaily, aby získali jiné výhody. Pro ty jsme ve spolupráci s herním týmem vyvinuli Lynx Challenger Eclot. Díky nižším technickým nárokům online her jsme se tak s cenovkou dokázali dostat pěkně nízko. Začíná na 17 999 korunách a jako bonus vždy přibalíme i dres herního týmu. Nutno podotknout, že u ceny vždy záleží na často velmi kolísavém kurzu koruny a dolaru.

A co přinese gamingu rok 2019? Naše pozornost míří především dvěma směry. Připravujeme se na nové grafické karty AMD a vyhlížíme přelom ledna a února, kdy má přijít devátá generace Intelu. V neposlední řadě budeme navazovat na to, co jsme rozjeli v roce 2018. Byl to obrovský krok dál a čekají nás další…

Radek Denemark
produktový manažer LYNX