[VIDEORECENZE] Optoma: Recenze mini projektoru ML330

3950

Skoro každý z nás má doma televizi, často v každém pokoji jednu. Projektory tak rozšířené zatím nejsou a vidíme je hlavně v business oblasti a ve školách.

Hlavní výhodou projektoru oproti televizi byla vždy mnohem větší úhlopříčka obrazu a tato výhoda i přes rostoucí velikost moderních obrazovek zůstává. Poměr ceny vs. velikosti obrazu je u projektorů nepřekonatelný. Zatímco televize s úhlopříčkou 2 metry vyjde zhruba na 40 000 Kč, projektor, který dokáže vytvořit obraz s úhlopříčkou 3 metry, pořídíte okolo 12 000 Kč.

Toho, kdo by uvažoval o koupi projektoru do svého obýváku, často odradí obavy ze složitější instalace, drahé náhradní lampy a hlučné projekce.

Tyto obavy se v naší recenzi pokusil vyvrátit zajímavý „piko“ projektor ML330 od Optomy.

Otestováno eDéčkem je nový video formát ve formě recenzí zajímavých produktů z našeho eD Shopu.

 

Díky své velikosti a vestavěné WiFi a Bluetooth je připojení projektoru otázkou pár minut. Malé rozměry zařízení zajistí snadnou instalaci kdekoliv (třeba i na parapet okna) a pokud nebudeme k projektoru chtít připojovat další kabely (HDMI), můžeme se připojit skrze bezdrátové sítě.

S udávanou hlučností 34 dB vás při sledování filmu také rušit nebude (viz naše video) a o životnosti „lampy“ bychom se díky využití LED technologie nebáli. Výrobce uvádí životnost 20 000 hodin, což při každodenním sledování pod dobu 2 hodin vychází zhruba na 29 let provozu. I kdybychom k údaji Optomy přistupovali skepticky a spoléhali na poloviční životnost 10 000 hodin, stále jsme na 14,5 letech provozu, což je podle našeho názoru naprosto dostatečné.

Hlavní výhody projektoru:

  • Výkon vs. cena
  • Snadno přenosný
  • Konektivita
  • Relativně tichý provoz
  • Vhodný i pro menší vzdálenosti
  • Dobrý zvuk (na integrovaný reproduktor)

Nevýhody:

  • Nemá FULL HD rozlišení
  • Mohl by mít vestavěnou baterii
  • Potřeba zatemnění místnosti

Zajímá vás co dostanete v balení s projektorem? Jak vypadá obraz a zpracování zařízení? Podívejte se na naši recenzi.

 

Podívejte se také:
Recenze mobilního telefonu Meizu Pro 7

REVIEW OVERVIEW
Optoma ML330
95 %
videorecenze-optoma-recenze-mini-projektoru-ml330Ideální projektor na cesty a na doma. Snadná instalace, nízká hlučnost a malé rozměry.