Softwarový tým: Od srpna si přerozdělujeme odpovědnosti

2584

Dosavadní manažer skupiny nákupu pro český trh Oldřich Kožusznik rozšířil od června své kompetence také na Slovensko. Softwarový tým si krom počátkem srpna přerozdělil další funkce.  

  • Olda od června vede softwarovou divizi v obou zemích. Krom toho od 1. srpna na Slovensku produktově zastřešuje komodity, o které se stará i v Česku, to znamená segment OEM a FPP/ESD, Office. Tím pádem zůstává částečně i nadále v roli produkťáka.
  • Z části tak Olda vypomůže produktovému manažerovi Richardovi Procházkovi, který má tuto oblast pro slovenský trh na starosti. Richard nyní bude mít více času a prostoru soustředit se na své další komodity, konkrétně Microsoft OLP, OVS a OV smlouvy.
  • S posílením eD na slovenském trhu od srpna pomůže také dosavadní asistent nákupu pro Českou republiku Honza Šumpich.
  • Pro posílení týmu hledá eD referenta pro Microsoft do Bratislavy.
  • Dalších třech členů české části softwarového týmu se srpnové přerozdělení kompetencí nedotkne.
  • Michal Jílek se bude nadále starat o Microsoft OLP, OVS a OV smlouvy.
  • Michal Burkowicz o značky Norton a Symantec.
  • A Vojtovi Krausemu zůstávají AVG, Avast, Adobe, Corel, Kaspersky, Nero, Veeam a VMware.

Oldřich Kožusznik je v eD už 17 let. Tehdy nastoupil na pozici produktového manažera a na starosti měl kompletní portfolio značky Microsoft, včetně licenční politiky v oblasti Open programů. V září 2007 se stal manažerem skupiny nákupu pro software, a to pro Českou republiku. V souvislosti se sjednocováním řízení v českém a slovenském eD, rozšířil výkon své funkce od června 2018 také na slovenský trh.

„V oblasti produktů, které má na starosti, se mu dlouhodobě daří udržovat eD na předních příčkách z hlediska podílu na trhu.“

I díky jeho aktivitám se do našeho portfolia podařila získat řada softwarových značek. „Příkladem je třeba ABBYY, se kterou jsme začali prakticky z nuly a dnes máme přímou distribuci s plnou podporou vendora,“ přibližuje Olda. Zalistovat se podařilo také Acronis nebo Veeam. „Ty sice zajišťujeme pouze subdistribučně, věříme ale, že vzhledem k jejich síle tento statut do budoucna změníme a budeme je distribuovat napřímo,“ doplňuje.

Softwarová unita eDéčka pracuje i s mnoha menší značkami třetích stran na lokální úrovni. Snaží se tak reagovat na všechny požadavky partnerů a mít tedy co nejširší, ale zároveň komplexní, nabídku softwaru.

V posledním roce se tomuto týmu podařilo domluvit spolupráci na prodejích Microsoft Surface. „Zprvu se jednalo jen o samotná zařízení, dnes však máme v nabídce rozšířenou část příslušenství a jsme schopni zajišťovat servis a vše s tím spojené,“ dodává asistent nákupu Jan Šumpich, který má tyto produkty na starosti.